Cukorbetegek Nyíregyházi Egyesülete

Felhívás

www.kozpont.org

Ezt az oldalt a Köz-Pont Közhasznú Alapítvány üzemelteti. Alapítványunk térítésmentesen vállalja cukorbeteg egyesületek, cukorbetegeket támogató alapítványok weboldalának létrehozását és működtetését. A részleteket olvassa el weboldalunkon! Várjuk jelentkezését!

www.kozpont.org

Teljes élet cukorbetegen - beszámoló

A Cukorbetegek Nyíregyházi Egyesülete az elmúlt évek során többször tartott tagjainak oktatást a Városmajor utcai művelődési házban. Először egy, majd kétnapos képzést indítottak, de az éjszakákat otthonukban töltötték a részt vevők. A szervezők igyekeztek bevonni a betegtársakat, hogy minél több ember ismerje meg a betegsége korlátait, tanuljon meg együtt élni a diabétesszel és sajátítsa el a megfelelő diétát és életmódot.

Régi álom volt, hogy olyan képzés legyen, melyben a sorstársak a nap 24 órájában ellenőrzés alatt vannak. Ez év májusában valóra vált az elképzelés. Az egyesület 20 tagja elutazott három napra Tiszatelek – Halásztanyára a Kancsal Harcsa panzióba. A napi háromszori, diétás étkezést a panzió melletti csárdában biztosították a tábor lakóinak. A menüsor összeállításában Kicsák Mariann dietetikus volt az egyesület segítségére, sőt egy délután ő is előadója volt a képzésnek. Társasjáték formájában ismertette meg a cukorbetegséghez társuló szövődményeket, valamint azt, hogyan tehetünk megfelelő életmóddal ezek ellen.

Az előadások mellett állandó vércukor kontroll és naponta többszöri testmozgás volt a program része. Nem maradhatott el a Tisza parti séta sem. A gyönyörű idő is segítségére volt a táborlakóknak és a szervezőknek.

Bár a résztvevők jelképes térítést fizettek, a bentlakásos képzés nem jöhetett volna létre támogató nélkül, köszönet a szponzornak.

Szabó Józsefné
CNYE tag

Hirdetés

klinikai vizsgálatok cukorbetegeknek

cukorbetegek boltja

Login Form