Cukorbetegek Nyíregyházi Egyesülete

Felhívás

www.kozpont.org

Ezt az oldalt a Köz-Pont Közhasznú Alapítvány üzemelteti. Alapítványunk térítésmentesen vállalja cukorbeteg egyesületek, cukorbetegeket támogató alapítványok weboldalának létrehozását és működtetését. A részleteket olvassa el weboldalunkon! Várjuk jelentkezését!

www.kozpont.org

Bemutatkozó

A Cukorbetegek Nyíregyházi Egyesület 2006.-ban tartotta alakuló ülését. Azzal a céllal alakult, hogy a cukorbetegségben szenvedők tanuljanak meg minél többet erről a betegségről.

A bírósági bejegyzés óta közhasznú egyesületként végzi tevékenységét.

A tagságunk a megye több településéről tevődik össze: Kisvárda, Tiszavasvári, Vásárosnamény.

Célkitűzéseink közé tartozik, hogy segítsünk kiszűrni azokat a sorstársainkat, akik még nem tudják, hogy betegek, de a tünetek már kimutathatók a szervezetükben.

Az elmúlt évben – különböző rendezvényeken – közel ezer embernek néztük meg a vércukor, illetve a vérnyomás szintjét. Közöttünk sok esetben találtunk a normálistól eltérő értékeket. Nem volt ritka, hogy az érintett személy nem tudott róla, hogy baj van a vércukor háztartásával. Az ilyen esetekben - a szükséges ellátás érdekében – a kiszűrt személyeket a megfelelő egészségügyi intézménybe irányítottuk.

Nagyon fontosnak tartjuk az egészséges életmódra nevelést, a betegoktatást. Azon vagyunk, hogy tanuljunk meg együtt élni betegségünkkel, hogy megelőzhessük a súlyos szövődmények kialakulását. Ennek érdekében szakemberek segítségével oktatásokat, diétás tanácsadásokat tartunk, szabadidős programokat szervezünk.

Jó kapcsolatot tartunk fenn a Jósa András kórház IV. számú Belgyógyászati osztályával. A városban működő civil szervezetekkel is jó az együttműködésünk.

Egyesületünk tagja a Magyar Diabétesz Társaságnak és a Magyar Cukorbetegek Országos Szövetségének.

Kapcsolatot tartunk fenn más településeken működő egyesületekkel a partnerkapcsolat jegyében. A Szatmárnémetiben működő cukorbeteg közösséggel igyekszünk szorosabbra fűzni barátságunkat.

Világszerte növekszik a cukorbetegek száma, ezért fontos, hogy fogjunk össze és képezzük magunkat.

Az egyesület tevékenységét önkéntesek bevonásával végzi.

Összejöveteleinket a Városmajor utcai közösségi házban tartjuk. A foglakozások időpontja: Minden hónap első és harmadik keddje, 17 óra.

A Cukorbetegek Nyíregyházi Egyesülete minden érdeklődőt szeretettel vár rendezvényeire, nem csak a betegeket, hanem a hozzátartozókat is.

Rubóczky János
elnök

Hirdetés

klinikai vizsgálatok cukorbetegeknek

cukorbetegek boltja

Login Form